“Ik word achtervolgd door mislukkingen”: hoe een negatief scenario te veranderen

Waarom hebben sommigen alles in het leven kalm, terwijl anderen altijd een soort noodsituatie hebben?? Toen brak de kraan en het water overspoelde de buren, toen stak de auto in een schoon veld, struikelde toen en viel uit het blauw. Is het mogelijk om een ​​catastrofaal scenario te herschrijven en hoe naast zo iemand te leven, om niet de held van de “thriller” te worden?

De 41-jarige Nadi van de Documentation Escort Department in één groot bedrijf gebeurt er altijd iets. De kat pakte een zeldzame ziekte, vóór een belangrijke vergadering, de deur vastgelopen. 11 oorzaken van testiculaire pijn Het bedrijf behandelt het anders: iemand met ironie (“Voor altijd gebeurt er iets met haar”), iemand met spijt en sympathie.

Toen haar 80-jarige vader ziek werd na een beroerte, die vaak op die leeftijd gebeurt, nam ze het opnieuw als een vervolging en straf van kwaadaardige rock. In toenemende mate klaagde ze bij haar vrienden dat ze het erg moe was om de hele tijd iets te bestrijden en dat haar lot werd gestraft: ‘Waarom is het altijd bij mij? Zal het ooit eindigen?”

Gedachten fokken en zelfrezende profetie

Volgens de cognitieve gedragspsychotherapeut dmitry kovpak worden in dergelijke scenario’s in dergelijke scenario’s geactiveerd, volgens de cognitief-gedrag. “Zo iemand heeft een bepaald” zelfconcept “, een beeld van zichzelf, inclusief de overtuiging dat hij pech heeft. En hij kijkt naar alles door het prisma van dit “i-concept”, waarbij selectieve, selectieve aandacht wordt gevoerd. De selectie van een depressieve persoon die er zeker van is dat alles slecht is, zal alleen situaties noteren waarin alles echt slecht is. Maar in het leven zijn er ook positieve momenten “.

De tweede factor die het gedrag van zo’n persoon beïnvloedt, is de zo -aangedreven zelfgevulde, zelf -teruggaande profetie (de term voorgesteld door de Amerikaanse socioloog Robert King Merton). Wanneer er een bepaalde veronderstelling is en het een dominante definitie wordt.

We verwachten dat ze ons slecht, nerveus, zelfs onbeleefd van de drempel zullen behandelen – en we zijn eigenlijk slecht

Alsof we zelf deze slechte houding uitlokken. Als voorbeeld werd Merton gegeven door de bank. Als er een gerucht is, zelfs irrationeel, dat een bepaalde bank, altijd als de meest betrouwbare beschouwd, onstabiel is geworden, dan zal een groot aantal spaarders hun geld nemen. Het effect van sneeuwdestie is zo sterk dat het zelfs kan handelen op normale, succesvolle ondernemingen en massale paniek en psychose uitlokken.

De drukte geeft aanleiding tot fouten

Een persoon-katastrofe enerzijds heeft een negatief “zelfconcept”, en anderzijds het effect van een zelfinstelling profetie. Zulke mensen beginnen aanvankelijk opnieuw te worden geïnstalleerd, gedoe, wat negatieve gevolgen met zich meebrengt. Hoewel we op de ene plaats een rietje zijn, verliezen we onvermijdelijk de controle in een andere.

“Als je ergens over bent, dan zul je in sommige opzichten zeker schaars zijn. Als de krijger zich druk maakt op het slagveld, dan krijgt hij sneller een kogel, omdat deze een licht doelwit wordt. Angst verandert in een levensstijl van dergelijke mensen en leidt tot meer fouten en kosten. Vanwege de buitensporige ophef besteden we meer tijd, moeite en aandacht.

En uiteindelijk missen we het feit dat het in normale toestand mogelijk zou zijn om kalm en gelijk te doen. Een hondenmaker moet bijvoorbeeld ongestoord zijn. Als hij zich begint te drukken, zal hij gespannen worden, de kansen op vallen zullen toenemen. Hoe meer controle en drukte we investeren, hoe meer kansen om een ​​fout te maken, ”legt Dmitry Kovpak uit.

De eigenaar van een catastrofale “i-concept” zal niet kunnen ontspannen, en hij zal de middelen inactief zijn

De aandacht zal beginnen te verzwakken, er zal afwezig zijn, die de kans zal vergroten om uit het niets te strompelen, om geen open luik of een auto te merken.

“Geschatte reflex zal uitgaan. We worden moe van constante angst, worden minder attent. Een vicieuze cirkel: ik krijg een bevestiging van de hypothese dat ik een verliezer ben, die hulpeloos is tegen Evil Rock. Ik maak me zorgen over hoe ik omgaan met deze slechte rots, ik probeer alles bij te houden, ik voel nog meer angst en mis de verplichte ‘beveiligingsoefeningen’, legt de psycholoog uit.

Op het moment dat we bang zijn om te struikelen en te vallen, richten we alle aandacht daar. En op dit moment worden we uit een tas uit een tas gehaald. En welke conclusie volgt dit? “Ik heb altijd iets gebeuren”.

In feite een vervorming van de perceptie van de realiteit, superbeer. Als we bang zijn om verkouden te worden, dan wikkelen we tien sjaals, zweet en vangen een verkoudheid. Als we kwetsbaar en kwetsbaar zijn, zijn we op zoek naar garanties dat er niets met ons zal gebeuren. En niemand kan ze geven. In deze zoekopdrachten zullen we een groot aantal bronnen uitgeven.

Breek een vicieuze cirkel

Grappen dat alle problemen van de familie en school zijn, zijn niet zo ongegrond. We brengen tot het volwassen leven wat we in de kindertijd hebben geleerd, in onze zintuigen geaccepteerd en nu beschouwen we het als een onafscheidelijk onderdeel. In het gedrag van een persoon-katastrofe kunt u enkele opties zien voor de zogenaamde geleerde hulpeloosheid.

“Zodra een persoon stopte met geloven in zichzelf, of misschien werd hij onmiddellijk als kind in de kindertijd toegekend:” Handen groeien niet van die plaats “,” je bent geen kind, maar een straf “,” je zou het niet nog een keer kunnen doen ”. Volwassenen merken niet hoe strak ze nagels in de weergave van het kind over zichzelf drijven. En hij wordt gedwongen het psychologische stigma te rechtvaardigen dat hem is gegeven.

Het is niet zo dat hij speciaal mee speelt, maar hij heeft geloof al zo veel opgenomen dat hij niet zo erg is, verliezer, dat alleen hij zichzelf waarneemt. Als ik geloof dat ik een catastrofe persoon ben, dan zal ik de hele wereld als een potentiële bedreiging beschouwen. En de tendentiousheid van het denken zal gebeurtenissen op een speciale manier presenteren, ik zal alles door de glazen geloof bekijken, meer precies, ongeloof in mezelf, ”zegt Dmitry Kovpak.

Hoe je uit deze gesloten cirkel kunt komen? Je moet jezelf van de zijkant zien. In het systeem zijn, dat wil zeggen zelf, is het moeilijk om het te doen. “Daarom is psychotherapie nodig. Samen met de psychotherapeut, rangschikt de analyse van vluchten en vind het mechanisme dat spanning, emotionele overexcitatie, fysieke uitputting creëert.

Een mechanisme dat bijdraagt ​​aan catastrofes, een vrije of onvrijwillige deelnemer en de initiator waarvan we worden. En verander de benadering van het leven. Bij de waarschijnlijkheidstheorie heeft iedereen problemen. Als u water in de problemen van problemen giet, wordt de onzekerheid alleen opgelost, ‘zegt de psychotherapeut.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top